Reikalavimai turgavietės prekybininkui (informacijos šaltinis: www.vmvt.lt):
- turgavietės prekiautojas, prekiaujantis su verslo liudijimu ar pagal individualios veiklos pažymą, ir visi juridiniai asmenys privalo turėti Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą;
- asmenys, savo ūkyje išauginę ir/ar pagaminę pirminius žemės ūkio produktus, užsiimantys žemės ūkio veikla, turi turėti ūkininko ūkio įregistravimo pažymėjimą ir/ar Žemės ūkio ir kaimo verslo registro apie ūkininko ūkyje ir/ar žemės ūkio valdoje vykdomą pagrindinę bei papildomas žemės ūkio ekonomines veiklas. Sodininkai turi turėti nustatytos formos sodininkų bendrijos nario pažymėjimą, bitininkai – bityno pasą. Šiems prekiautojams, kurie gamina/parduoda pirminius žemės ūkio produktus, maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas nereikalingas;
- į turgavietę maisto produktai pristatomi tik su palydimaisiais dokumentais. Jeigu prekiaujama savo ūkyje išauginta ir pagaminta produkcija, prekiautojas produkciją pristato su laisvos formos važtaraščiu;
- prekybos vietoje prekiautojas naudoja tik paženklintą inventorių (pjaustymo lenteles, peilius, samčius);
- nepakuoti ir pagaminti maisto produktai, skirti vartoti be plovimo ar šiluminio apdorojimo, gali būti liečiami tik tam skirtais įrankiais mūvint apsauginėmis pirštinėmis. Darbuotojai turi dėvėti švarius darbo drabužius;
- skirtingų rūšių maistas šaldymo vitrinoje (žalia mėsa, mėsos gaminiai, kiaušiniai, žuvis, pieno produktai ir kt.) turi būti laikomi patikimai atskirti, jeigu reikia, laikomi šaldymo įrenginyje (šaldymo vitrinoje, kurioje turi būti kontrolinis termometras).
Taip pat skaitykite “Turgavietės vidaus darbo tvarkos organizavimo ir prekybos tvarkos aprašas” ir “Įsakymas dėl prekybos žemės ūkio ir maisto produktais turgavietėse darbo taisyklių patvirtinimo”